W hotelu robotniczym

1
03.11.2004
Mieszkańcy hotelu czekać muszą długo na podanie obiadu, gdyż często stoliki zajęte są przez osoby nie pracujące w Zakładach Mechanicznych, informował Głos Wybrzeża z 3 listopada 1954 r.
W hotelu robotniczym przy placu Słowiańskim OZR Zakładów Mechanicznych otworzył w lipcu br. stołówkę. Pracownicy zakładów zamieszkali w hotelu przekonali się jednak wkrótce ku swemu zdumieniu, że kierownictwo OZR zamieniło stołówkę w „gospodę”. Zaczęto bowiem sprzedawać obiady ludziom, nie pracującym w zakładach. „Gospoda” ta cieszy się coraz większym powodzeniem. Niestety stan ten odbija się ujemnie na warunkach bytowych mieszkańców hotelu. Pomijając bowiem stale spadającą jakość posiłków, mieszkańcy hotelu czekać muszą długo na podanie obiadu, gdyż często stoliki zajęte są przez osoby nie pracujące w zakładach. A dość często obiadów nie wystarcza. Dlatego też należy niezwłocznie zlikwidować „gospodę”, a uruchomić stołówkę dostępną wyłącznie mieszkańcom hotelu. Dyrekcja Zakładów Mechanicznych powinna pouczyć kierownictwo OZR o jego roli i zadaniach.
oprac. Olaf B.

Najnowsze artykuły w tym dziale Bądź na bieżąco, zamów newsletter

A moim zdaniem...

hahahhaha dobre! kierownictwo powinno nauczyć... hah
Mieczysław (2004.11.10)

info

0  
  0