Sposób na... „rodzynki”

23.06.2004
Istnieje dobry i niezawodny sposób na unikanie niespodzianek w chlebach, a to – przesiewanie mąki, informował Dziennik Bałtycki z 23 czerwca 1954 r.
Lubię rodzynki, owszem, nawet bardzo, ale takie prawdziwe. Wcale mi jednak nie odpowiadają rodzynki z rodziny gąsienic, a taki właśnie znalazłam w chlebie, zakupionym 12 bm. w sklepie GS-u w Suchaczu (pow. Elbląg). Zgłaszam więc uroczysty protest przeciwko zamieszczania takowych w produktach piekarniczych i zarazem zwracam uwagę zarządowi piekarni w Suchaczu, że istnieje dobry i niezawodny sposób na unikanie niespodzianek w chlebach, a to – przesiewanie mąki.
oprac. Olaf B.

Najnowsze artykuły w tym dziale Bądź na bieżąco, zamów newsletter