Co robi komisja sanitarna?

1
20.11.2001
Kuchnia barowa nie miała więcej niż 1 metr kwadratowy. Przy takich warunkach na skutek uchodzącej pary bar został zagrzybiony, donosił Dziennik Bałtycki z 20 listopada 1951 r.
Powiatowy Zakład Mleczarski w Elblągu prowadzi między innymi bar mleczny przy ul. Stalina. Bar ten dzięki pracy personelu był prowadzony dość dobrze i cieszył się dość dużą frekwencją. Warunki lokalowe na prowadzenie tego rodzaju placówki były jednak nieodpowiednie. Kuchnia barowa nie miała więcej niż 1 metr kwadratowy. Przy takich warunkach na skutek uchodzącej pary bar został zagrzybiony. Czarne ociekające ściany i sufit jak również przykre zapachy zgnilizny odstraszają konsumentów. Ciekawe, że nic o tym nie wie komisja sanitarna? Prowadzenie dalej baru w takich warunkach jest niedopuszczalne. Proponujemy bar mleczny przenieść do lokalu sklepowego przy ul. Stalina nr 5, gdzie jest do tego odpowiednie zaplecze, natomiast sklep przenieść do lokalu przy ul. Mickiewicza, oczywiście po przeprowadzeniu odpowiedniego remontu.
oprac. Olaf B.

Najnowsze artykuły w tym dziale Bądź na bieżąco, zamów newsletter

A moim zdaniem...

Gratuluje ówczesnemu kucharzowi ... jak tam dało sie wogule ruszać ?
Dinaeel (2001.11.20)

info

0  
  0