Wokół HACCP

6
02.02.2004
Jak już informowaliśmy jutro (we wtorek) o godz. 10.00 w Regionalnym Centrum Informacji Europejskiej i Turystycznej odbędzie się „unijne” szkolenie dla przedstawicieli restauracji i punktów gastronomicznych.
Warsztaty dotyczą HACCP, czyli obowiązującym w krajach Unii Europejskiej systemem bezpieczeństwa żywności, który w Polsce wejdzie w życie z dniem akcesji - 1 maja. Dwa pierwsze szkolenia na ten temat odbyły się w styczniu, planowane są także kolejne. I tak, spotkanie adresowane do przedstawicieli szpitali, kantyn wojskowych, firm cateringowych oraz organizacji charytatywnych, które prowadzą jadłodajnie, odbędzie się 10 lutego, zaś 17 lutego Centrum zaprasza zaś reprezentantów hurtowni i sklepów spożywczych. Odpłatność za szkolenie wynosi 15 złotych. Szczegółowe informacje uzyskać można w siedzibie RCIE, przy ul. Czerwonego Krzyża 2 i pod nr. Tel.: 233 32 22.
AJ

Najnowsze artykuły w tym dziale Bądź na bieżąco, zamów newsletter

A moim zdaniem...

jeśli wśród czytelników portEla jest jakikolwiek "przedstawiciel restauracji lub punktu gastronomicznego", to niech nam powie "z czym to się je?"... a autorka może zacznie używać prawidłowej nazwy - Regionalne Centrum Informacji Europejskiej i Turystycznej @_@
rwel (2004.02.03)

info

0  
  0
rwel: Nie ma czegoś takiego jak ,,Regionalne Centrum Informacji Europejskiej i Turystycznej''. Jest RCIE i jest RCIT. A to że mieszczą się w jednym budynku nie ma nic do rzeczy.
Poinformowany (2004.02.03)

info

0  
  0
RWEL ty masz chyba cos z glaca nie tak... wszedzie szukasz dziury w calym. po cholere komentujesz tekst ktory wogle ciebie nie dotyczy? jestes chyba starym zrzedzacym komuchem albo synkiem jakiegos towarzysza ktorym dzis wszystko przeskadza.. a co do szkolenia to bylo super. Pan Stanislaw powinien robic wiecej wykladow na ten temat. pozdrowki
ktos z branzy (2004.02.04)

info

0  
  0
rwel ma rację, RCIE i RCIT jest jedną firmą o wspólnej nazwie RCIEiT, jest to jednostka budżetowa i dyrektorem jej jest Pan Stanisław Wojtasiak
klara (2004.02.04)

info

0  
  0
ktosiu z branży - spokojnaTwojaGlaca? Nie niepokoi Cię, że sejm wykluczył z HACCP zakłady poniżej 50os. (dla tych obowiązuje dyrektywa 93/43/EEC, którą UE właśnie wymienia na łagodniejszą)? A z drugiej strony - pamiętając nadgorliwość kontroli pod tym kontem ostatniego lata, masz świadomość co będa wyczyniać tego lata? No ale Ty jesteś "ktos", więc wszystko Ci pasi... a szkolenie było super ^_^
rwel (2004.02.04)

info

0  
  0
A czy na szkoleniu byl wszechobecny M. Szywala? Qrde, bylbym zdziwiony gdyby nie byl i nie opowiedzial o UE!!!
Student (2004.02.04)

info

0  
  0