Wybrany wątek opinii
Wyszło mi 14.000PLN za miesiąc lokalu o pow.200m kw to jest 15X13 m, . na małe Bistro może starczy, tylko czy obrót taki będzie, przy zatrudnieniu jeszcze dwóch pracowników- wydaje mi się że jest to jednak drogo.
Do moderacji
Odpowiedz
6
1
@Real - Jak wynajmiesz personel do gastronomii i szefa kuchni to nie zapłacisz im najniższej krajowej bo nie przyjdą pracować. Koszt takich pracowników czasami w bistro przewyższa dochód no chyba że będzie to McDonald ze swoimi mikro daniami za duże pieniądze to może się opłaci... bo tam zatrudniają jak popadnie nawet na pół czy ćwierć etatu. Zresztą nawet Marco zwinął się już do jednego lokalu czyli Amore Mio.
Do moderacji
Odpowiedz
2
0
@Real - Dla elbląskich milionerów i dla inwestorów którzy tu chcą wbić drzwiami i oknami to nie problem, spokojnie to są grosze xD
Do moderacji
Odpowiedz
1
0
O czym ty do nas rozmawiasz? Koszty pracowników przewyższają dochód? Chyba w Twojej głowie taki biznes jest do zamknięcia a nie do wynajęcia nowego lokalu geniuszu. Kto zatem otworzył największą restaurację na starówce? Podpowiem Ci vis a vis Studni. Metrów w pytę. Personel. Kuchnia. Hula i furczy. Oczywiście ten biznes nie jest dla każdego. Istnieje również coś takiego jak outsourcing. Kto np. prowadzi Specjal Pub? Janusze myślą, że Grupa Żywiec a nie bo prywatnie operator elbląski wybrany w przetargu otwartym.
Do moderacji
Odpowiedz
2
4
Po prostu pizzka będzie zamiast 40zl to 50,tak jak ze wszystkim. Pytanie tylko czy lokale gastronomiczne będą od strony bulwaru miały ogródki. I czy zapach będzie odpowiedni do przesiadywania bo z tym może być różnie.
Do moderacji
Odpowiedz
2
0