Serce na talerzu, czyli bal charytatywny szefów kuchni

Wczoraj
21:56
Serce na talerzu, czyli bal charytatywny szefów kuchni
22 lutego w Restauracji Dom Królów odbędzie się charytatywny bal "Serce na talerzu", organizowany przez Elbląski Klub Szefów Kuchni. - Jak co roku świętujemy kolejną rocznice powstania EKSK i pomagamy przez gotowanie. W tym roku wspieramy Gaję dla, której zbieramy pieniądze na leczenie - informują organizatorzy.

Gaja to jedna z sióstr bliźniaczek, u której zdiagnozowano atrezję, a także zespół wrodzonych wad rozwojowych, zwany Zespołem Goldenhara. - W Polsce dzieci z atrezją poddawane są operacjom dopiero w wieku, gdy najbardziej intensywny rozwój mają już za sobą. Są wtedy już na tyle świadome, że zaczynają zauważać i boleśnie odczuwać przepaść w stosunku do swoich rówieśników. Nie chcemy, by Gaja musiała przez to przechodzić. Na szczęście pojawiła się nadzieja! Nasza córeczka została zakwalifikowana do bardzo skomplikowanej operacji w Stanach Zjednoczonych! Zabieg polega na otwarciu kanału słuchowego i rekonstrukcji małżowiny usznej. Dzięki temu Gaja będzie mogła słyszeć i prawidłowo się rozwijać - piszą rodzice na stronie zbiórki. Na pomoc dziewczynce potrzeba ponad pół miliona złotych.

Pomoc Gai zaoferował Elbląski Klub Szefów Kuchni, organizując tegoroczny bal karnawałowy z licytacją, z której dochód będzie przeznaczony na wsparcie 17-latki. Bal odbędzie się 22 lutego o godz. 19 w Restauracji Dom Królów (ul. stary Rynek 54-59. Koszt udziału to 290 zł od osoby. - Królować będzie kuchnia polska i kulinarne klasyki. Do kolacji będzie przygrywać orkiestra na żywo, po kolacji bal do białego rana poprowadzi didżej. Będzie bogaty bufet zimny, ciepły i słodki - informuje Elbląski Klub Szefów Kuchni.

Zapisy przyjmowane są mailem pod adresem bal25@eksk.eu lub telefonicznie pod nr 663 997 171. - Pamiętajmy warto pomagać, bo dobro wraca - mówią organizatorzy.

red. na podst. informacji organizatorów

Najnowsze artykuły w tym dziale Bądź na bieżąco, zamów newsletter