Dziennik Elbląski: Najsłodszy dzień roku

3
03.02.2005
„Tłusty Czwartek to dzień pełen pracy dla wszystkich osób sprzedających pączki. Gorąca jest również noc poprzedzająca Tłusty Czwartek (...)” - napisał Dziennik Elbląski.
„To właśnie w nocy smażona jest większość słodkich kulek. Później, często jeszcze ciepłe, trafiają do sklepów. - Nie smażymy wszystkich pączków na raz – mówi Maria Zdanowicz-Wocial, kierownik działu produkcji „Społem” PSS. - Zaczynamy co prawda już wieczorem, jednak pączki będziemy też smażyć w ciągu dnia i dowozić je sukcesywnie do sklepów. Tych ostatnich mamy bowiem sporo...” Więcej w Dzienniku Elbląskim.

Najnowsze artykuły w tym dziale Bądź na bieżąco, zamów newsletter

A moim zdaniem...

Trzeba się mnożyć poprzez pączkowanie, bo w naturalny sposób tak nam wychodzi, że mamy niż demograficzny! ! !
obywatEl (2005.02.03)

info

0  
  0
pomysł dobry, szkoda tylko, że niewykonalny :(
matka Polka (2005.02.03)

info

0  
  0
Może i nie na raz ale olej jest tylko raz
Adam (2005.02.03)

info

0  
  0