Przepis na środę. Kuchnia gruzińska

05.02.2014
Przepis na środę. Kuchnia gruzińska
Trzeci dzień z kuchnia gruzińską w naszym poradniku to trzecia porcja dwudaniowego obiadu przygotowanego przez Pizzerie da Vinci. Na półmetku tygodnia znajdziecie u nas przepisy na zupę pchal lobio oraz ragout z wołowiny. Mamy nadzieję, że Wam zasmakuje.
Pchal lobio (składniki):
   - wywar z kurczaka
   - marchew
   - pietruszka
   - seler
   - brukselka (500g)
   - papryka ostra
   - sól, pieprz
   - mąka kukurydziana
   - jajka
   
   Przygotowanie:
   Do ugotowanego wcześniej kurczaka, dodać pokrojone: marchewkę, pietruszkę, seler. Gotować 10 minut i dodać brukselkę pokrojoną na połówki. Gotować jeszcze przez 30 min.
   Doprawić ostrą papryką, solą i pieprzem. Podawać, z przygotowanymi wcześniej z mąki kukurydzianej i jaj, kluskami kładzionymi.
Przepis na środę. Kuchnia gruzińska

   
   Ragout z wołowiny (składniki):
   - mięso wołowe
   -olej
   - sól
   - kolendra
   - cynamon
   - pomidory
   - marchew
   - fasolka szparagowa
   - bakłażan
   - cebula
   - czosnek
   - 2 szklanki wody
   - koper
   - ziemniaki
   
   Przygotowanie:
   Do rondla z rozgrzanym olejem dorzucić pokrojone w kostkę mięso i czekać aż się zarumieni. Następnie posypać solą, kolendrą i cynamonem.
   Pomidory pokroić w ćwiartki i dodać razem z pokrojoną marchewką, fasolą szparagową i bakłażanem. Potem, dodać cebulę i czosnek oraz zalać 2 szklankami wody. Dusić do miękkości.
   Przed podaniem posypać koperkiem. Najlepiej komponuje się z ziemniakami. Smacznego!
   
   Już jutro kolejne przepisy z kuchni gruzińskiej. Naszych czytelników, którzy nie mają czasu na gotowanie, zapraszamy do Restauracji Da Vinci, w której właśnie gruzińskie przysmaki będą ozdobą tego tygodnia. Dodatkowo na dzisiejsze przepisy otrzymacie 50% rabatu, czyli zapłacicie za nie jedyne 12 złotych.
   
   
   
   
   
Restauracja Da Vinci jest sponsorem cyklu „Przepis dnia”.
   Każde dania opisane przez nas w serwisie są dostępne danego dnia w lokalu z 50% rabatem!

Najnowsze artykuły w tym dziale
Bądź na bieżąco, zamów newsletter