Warsztaty zgłębiające tajniki robienia kiszonek, zakwasów i octów!

Co będziemy robić?
Podczas warsztatów uczestnicy będą mieli okazję poznać tajniki robienia kiszonek, zakwasów oraz octów. Będziemy wspólnie kisić warzywa, które należy przynieść już pokrojone (np. marchewka, rzodkiewka, kalafior, papryka w różnych kolorach, pomidor, czosnek). Ponadto, prosimy o przyniesienie słoików o pojemności 0,5 l.
W trakcie spotkania omówimy przepisy na zakwasy i octy, zdradzimy tajemnice ich przyrządzania oraz korzyści zdrowotne wynikające z ich spożywania.
Zapisy
Prosimy o wcześniejsze zapisanie się na warsztaty pod numerem telefonu: 55 611 20 59 lub wysyłając e-mail na adres: dagmara.behrendt-nowicka@swiatowid.elblag.pl.
Nie czekaj, zapisz się już teraz i dołącz do nas, by odkrywać tajemnice naturalnych metod konserwacji żywności!