Za mało mięs w konserwach

8
04.11.2005
Kontrolerzy Inspekcji Handlowej w Elblągu badali jakość konserw mięsnych i drobiowych.
Skontrolowano siedem sklepów i jedną hurtownię. Do badań w laboratorium pobrano próby z sześciu partii konserw, zakwestionowano jakość czterech partii. „Konserwy mięsne i drobiowe kwestionowano głównie ze względu na niższy wsad surowców mięsno-tłuszczowych, wyższą zawartość tłuszczu, wyższą zawartość skrobi albo wady organoleptyczne (niewłaściwie związanie i konsystencja). Nie stwierdzono oferowania do sprzedaży konserw przeterminowanych – czytamy w komunikacie Inspekcji Handlowej.
PD

Najnowsze artykuły w tym dziale Bądź na bieżąco, zamów newsletter

A moim zdaniem...

w końcu wstali od swoich biurek i ruszyli w teren:) :)
student (2005.11.04)

info

0  
  0
do produkcji puszek na konserwy chyba dodawano skrobii bo urzędasy wyczuwali apetyczny zapach konserw ze znacznej odległości, albo już mieli telefony skubańce
mgrorganoleptyk (2005.11.05)

info

0  
  0
Cygan /producent/ zawinił a kowala /handlowca/ powiesili.
sklepikarka (2005.11.05)

info

0  
  0
NIech sie przejda do SUpermarketow i lidelow, i tam nie brac kopert tylko im sklepy zamknac! a potem jak zwykle ze to polskie firmy oszukja DO ROBOTY ZA NASZE PODATKI!!!
PODATNIK (2005.11.07)

info

0  
  0
oj redakcjo !!! Drób to nie mięso według was? w/g mnie fraza "mięsnych i drobiowych" przekazuje treść że drób to co innego niż mięso. Wszyscy dobrze wiemy że drób to mięso jak chol...
: (2005.11.07)

info

0  
  0
A'propos, ile mozna pociagnac na pasztetach z kurczaczkami???
kmp (2005.11.07)

info

0  
  0
dzisiaj to już nie te same konserwy co kiedyś, w turystycznej można było znaleźć niezmielone chrząstki albo pasztecie owłosiona skórę świni w pasztecie drobiowym - swoją droga niezły pasztet
nem (2005.11.07)

info

0  
  0
No coś Ty, student! To przedruk z Dziennika Bałtyckiego,- rocznik 1956
oset (2005.11.29)

info

0  
  0