UWAGA!

[X]

Komentuj korzystając ze swojego nicka. W tym celu Zaloguj się kontem portElu, Facebooka lub Googla
lub zarejestruj konto na portElu.
Anuluj

mekeke, pamietaj ze publiowane zdjecia sa jednorazowym efektem nacisniecia migawki amatorow a nie tysieczna proba otrzymania super fotki, dlatego tez nawet jezyk techniczny jest dla nich/nas amatorow niezrozumialy. Przerost tresci na forma to jest cecha wspolczesnosci, nie mozna teraz kupic niczego co nie wygladaloby super wizualnie nie byloby artystycznie poprawne, oczywiscie wedlug pewnych kanonow. Nad prostym opakowaniem do czekoladowego batonika pracuje armia ludzi wydajac miliony i probujac nam wmowic, ze tworza dzielo sztuki. Szef kuchni ktory spedza 10 godzin przygotowujac potrawe ktora zajmuje 5% powierzchni talerza i wyglada jak dzielo Salvatora Dali i ktorej cena ksztaltuje sie w 'okolicach' ceny zlota a po zjedzeniu w dalszym ciagu ‘ssie w zoladku’, nie jest nikim wybitnym (wedlug mnie) gdyz robi to aby ‘zwabic’ wiecej klientow czyli dla wlasnej korzysci - ja osobiscie wole kune lesna w sosie wlasnym z ziemniakami. Designer mody ze swoimi projektami nad ktorymi spedzil wiele miesiecy choc podobne rzeczy mozna bylo kupic kiedys w domach centrum albo jest to po prostu garsonka przyozdobiona futerkiem kuny lesniej I jego ‘logo’ a nikt ‘chodzacy po ziemi’ nie pokazalby sie w nich publicznie, tez jest przerostem tresci nad forma. Skoro na dwa zdjecia potrzebujesz(cie) az tyle czasu to po prostu albo jest to przerost tresci…. albo jestescie profesjonalistami bo amator zrobilby je w 5 minut.

Bon vivant