UWAGA!

[X]

Zgłaszanie opinii do moderacji

Ha ha ha, widać same sprzeczności w twojej wypowiedzi, żywność, która się szybciej psuje to zwykle właśnie taka bez konserwantów i chemikaliów zdrowa, a takie owoce czy warzywa miękkie aby się nie psuły długo są traktowane fungicydami. To, że żywność jest droga w sklepach to nie wina rolników, bo jeszcze w 2022 roku tona pszenicy w skupie kosztowała 1600-1800 zł, a chleb i produkty zbożowe były tańsze jak dzisiaj kiedy tona pszenicy w skupie kosztuje 600-700 zł, a paszowa poniżej 600 zł nawet. Rolnik wie jak prowadzić uprawy na swojej ziemi i stosować płodozmiany, aby gleba była w dobrej kondycji. A ta cała, ,walka" UE z ociepleniem klimatu doprowadzi właśnie do drastycznego wzrostu cen w sklepach, bo nakładanie podatków na samochody spalinowe, opłat za emisję na firmy transportowe czy budowlane i inne przełoży się na wzrost cen w sklepach, spowodowany tylko i wyłącznie sztucznym zawyżaniem kosztów przez pomysły UE. Doprowadzi do upadku dużej części rolnictwa w całej UE i konieczności sprowadzania żywności zza oceanów. Ciekawe jak sprowadzanie żywności statkami, które pokonują odległość tysięcy km do Europy np. z Ameryki Płd. gdzie wycina się dżunglę pod uprawy wpłynie na ochronę klimatu?


Anuluj