UWAGA!

[X]

Komentuj korzystając ze swojego nicka. W tym celu Zaloguj się kontem portElu lub Facebooka
lub zarejestruj konto na portElu.
Anuluj

@ Rolnik wie jak prowadzić uprawy- oczywiście, że wie, dlatego na swoje potrzeby uprawia ziemniaki, ogórki i inne warzywa inaczej, niż te na sprzedaż. Nie wali do oporu chemii, aby urosło dużo i szybko. Fungicydy to nie chemia? A wszystkie inne środki ochrony roślin to nie chemia? Dlaczego tak wielu rolników zmaga się z chorobami neurologicznymi?Właśnie ostentacyjnie chemii rozsiewanej na polach niezgodnie z BHP. Przedawkowanie środków powoduje, że produkty są niesmaczne i nietrwale. Wystarczy małe okaleczenie pomidora i żadna dni będzie do wyrzucenia, a jego zapach odstrasza. W zielonym ładzie chodzi właśnie oogrniczenie produkcji takiej niezdrowej żywności. Wzrost zachorowań na raka u dzieci przypisuje się szczepionkom, zapominając ożywności rakotwórczej.

starsza pani